[Update!] Wij raden een minimum bodemoppervlak van 80 x 50 aan. Ratten houden van graven en rennen, dit is niet mogelijk met een te kleine bodem. Hoogte compenseerd niet voor bodemoppervlak!


Met deze kooiencalculator kun je berekenen hoeveel ratten maximaal in een kooi kunnen.
Je kunt kiezen uit ca. 50 populaire kooien of zelf maten invoeren.
We rekenen met een minimum volume van 240 liter (bv 80x50x60cm) en minimaal 75 liter per rat (iets meer dan 2,5 cubic feet).


Ons advies gaat er van uit dat je de kooi gezellig inricht met voldoende plateaus, hangmatten, een loopwiel (min. 28cm), een ruime stoeiplek op de bodem en voldoende gelegenheid om helemaal rechtop te staan.
Maak 1 slaapplek meer dan je ratten hebt, zodat iedereen kan kiezen en probeer om elk plekje in de kooi op minstens 2 manieren bereikbaar te maken, zodat een rat niet klem gezet kan worden.
Voldoende knaaghout is belangrijk voor het slijten van de tanden en helpt om plastic en hangmatten langer heel te houden.cm

cm

cm

mm

kooi voorbeeld

Foutieve maten bij de voorkeuzekooien zijn niet uitgesloten. Meldt eventuele fouten a.u.b. bij de forumadmin!

Hoeveel ruimte een rat echt nodig heeft is een punt van discussie. Deze calculator rekent iets meer ruimte per rat dan sommige andere calculators. In Duitsland verlangt men echter vaak nog ruimere kooien.


©2021 TammeRatten.nl/Rattenland.nl